Menu

Rivning av Stackmoradammen – starten på en återställning av den akvatiska miljön.

Jag måste antagligen skriva här det jag skrev under Jens Bjöörns uttalande hemma hos fortum. Jag tror nämligen inte att min kommentar kommer att publiceras på deras sida.

Att en chef på ett bolag som lurat besparingsskogar och kommuner ens har mage att sitta och dra ur sig sådan dynga är för mig ett mysterium och som tur är så bestämmer jag vad som får stå här.

Alltså, mitt svar på Jens Bjöörns uttalande:

”Både jag och herr Bjöörn vet om att det inte var en själ som brydde sig om Stackmora tullkvarn förrän det var dags att ta bort dämmet. Då som först var det några få som såg en chans att kanske starta ett litet vattenkraftverk i den gamla kvarnen och man kan vända på det hur man vill men ett vattenkraftverk i en tullkvarn är inte riktigt samma sak som en gammal bevarandevärd dito.

Vi har lagar att följa i det här landet och tillsynsmyndigheter och domstolar som ser till att detta sker. Jag kan inte förstå detta inlägg över huvud taget eftersom att det saknar mening helt och hållet. Se det som så här; äntligen har Oreälven återställts en bit och förhoppningsvis kommer det fler ställen. Så som vi har skött miljön för de som måste ha den för sin fortlevnad kan det ju bara inte fortsätta. Tack och lov så har vi några organisationer som faktiskt arbetar för dessa arter som inte kan göra något själva åt sin situation för med facit i hand så vet vi ju att kraftbolagen inte gör mer än det som påtvingas dem eller om de eventuellt kan få ersättning för de miljöfrämjande åtgärderna.”

Här har ni förresten också jiddrandet från den där VD:n:

Rivning av Stackmoradammen – slutet för ett kulturlandskap | Fortum Media
.

One Reply to “Rivning av Stackmoradammen – starten på en återställning av den akvatiska miljön.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *