Menu

Vattenkraftsmotståndarna slår till igen: Sportfiskarna och Älvräddarna överklagar Långforsen – Svensk Vattenkraftförening

Jag tycker att det är lite mystiskt att Gunvor Axelsson ordförande i Svensk Vattenkraftförening ännu inte har tagit sig tid att sätta sig in i frågan VARFÖR.

I Inledningen står följande att läsa:
Varför hatar vissa grupper den småskaliga vattenkraften?”

Här Gunvor: http://alvraddarna.se/om/vattenkraft/

Jag begriper inte vem du kan ha frågat och det handlar inte om hat utan om insikt.

____

”Eller är det så att de hatar all vattenkraft, men siktar in sig på den småskaliga därför att det är lättare att ruinera ägarna genom att se till att rättsprocesserna blir så dyra att även den som i slutinstans får ett positivt beslut inte har råd att bygga?”

Om vi sätter upp ett stopp i ett vattendrag så är det ett stopp oavsett hur stort det är så tar det stopp. De småskaliga kraftverken är mycket lättare att åtgärda och de gör dessutom ingen större nytta i elproduktionssammanhang som verkligen har betydelse.

____

”Är det kanske så att vattenkraftsmotståndarna samlas hos tillsynsmyndigheterna och mer moderata krafter ger upp och slutar?”

Vilka är de mer moderata krafterna som nämns?

____

”Och: Är det verkligen, sett till vattendirektivets och miljömålens målsättningar, viktigare att pengar läggs på  rättsprocesser istället för på verksamma åtgärder på lämpliga ställen i vattendragen för att förbättra miljön, bevara lokal näringsverksamhet och kulturmiljö samt lokal elproduktion?”

Ni har en förmåga som inte är av denna värld att vurma för denna lokala näringsverksamhet. Hur många får jobb för att det står ett litet vattenkraftverk och förstör den biologiska mångfalden?
Och som jag nämnt så många gånger tidigare, jag tror inte att elproducenterna kommer att stå för kostnaderna detta kommer att medföra. Men kämpa på ni fram tills vi får våra rullande viten. Då Gunvor, om du fortfarande sitter på posten, skall du gärna få berätta för mig hur ni egentligen tänkte…

Vattenkraftsmotståndarna slår till igen: Sportfiskarna och Älvräddarna överklagar Långforsen – Svensk Vattenkraftförening.

3 Replies to “Vattenkraftsmotståndarna slår till igen: Sportfiskarna och Älvräddarna överklagar Långforsen – Svensk Vattenkraftförening”

  1. Vilka kommentarer av SVAF:s ordförande, hur verklighetsfrämmande kan man vara? Eller, hur obildad kan man vara… Denna förening borde inte ens ha rätt remissvara på statliga utredningar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *